Door de jaren heen, is ons intake process bij Alife-CrossFit Hasselt dramatisch veranderd.
We wisten vrij snel dat de beste manier om nieuwe leden te introduceren aan ons, CrossFit en een nieuwe omgeving in een 1 op 1 setting moest plaatsvinden.
De volgende grote verandering was het toevoegen van de consultatie. Onze “No Sweat Intro” Dit was een grote stap vooruit. Dit is waar wij vragen kunnen stellen zoals “Wat wil je bereiken?, Wat zijn je doelen?” nog voor we een woord reppen over hoe we je kunnen helpen ze te bereiken.
Misschien is je doel om een elite powerlifter te worden; meedoen met bodybuilding competities; of flexen in de spiegels en tonen dat je de sterkste jongen ( of meisje… maar laten we eerlijk zijn, meestal zijn het de jongens ) in het gebouw bent.
In deze gevallen- kunnen wij jou helpen? Misschien. Maar we zijn waarschijnlijk niet de beste optie voor jou – en in dat geval verwijzen we jou graag door naar ergens anders.
Voor mij, is het onverantwoordelijk om te zeggen dat we de beste oplossing zijn voor we weten wat je wilt (en nodig hebt). De tandarts begint ook niet in je tanden te boren voordat die kijkt of je gaatjes hebt. Recentelijk proberen we zelfs iets dieper te graven. Waarom zijn zijn die doelen zo belangrijk voor jou? Wie, buiten jou, zou het verwezenlijken van deze doelen beïnvloeden? In het begin weten sommige niet hoe ze daarop moeten antwoorden. Op dat moment pauzeren we even en laten we de persoon even nadenken, maar niet altijd komt er een respons. Op dat moment gaan we gewoon verder en bekijken we de intro opties.
Maar meestal brengt het het gesprek naar een hoger level en leren we veel bij over de persoon die bij ons zit. “Oh, als ik 10kg kan afvallen zal mijn man zo gelukkig zijn…hij zal niet langer hoeven aan te horen hoe ik klaag dat ik er niet goed uitzie in mijn kleren. Ook al zegt hij altijd dat ik er geweldig uitzie” “Als ik dit buikje kan verliezen zal ik mij comfortabeler voelen om mijn shirt uit te trekken op het strand. Ik wil dat mijn kinderen een rol model vol zelfvertrouwen hebben als vader.” “Ik ben een moeder met 3 kinderen. Wanneer mama gelukkig is- is iedereen gelukkig.”
Nu komen we ergens. Ik wil dat je nadenkt waarom deze zaken belangrijk zijn en wat voor effect ze kunnen hebben naast het voor de handliggende zoals er beter uitzien en je beter voelen. Ik wil dat 6 maanden vooruit kijkt in de toekomst en je succes visualiseert. Ik wil dat je een emotionele verbintenis aangaat met die gevoelens zodat wanneer de zaken moeilijk gaan of het leven druk wordt (en dat zal gebeuren), dat je dan alle obstakels kan overkomen die in je weg staan.
De gym is zeker niet wat ze 2 jaar geleden was – of wat ze binnen 2 jaar zal zijn.
We worden beter.
Het ziet er misschien uit als squats, pushups, roeien en pull ups- maar het is zoveel meer.
Wil je zelf eens langskomen voor zo een No Sweat Intro en kijken of wij de juiste plek zijn voor jou?
Boek dan via deze link en we nemen graag de tijd om je te leren kennen!