Iedereen heeft wel eens geprobeerd iets te doen aan zijn gezondheid en fysiek. Iedereen heeft op zijn minst al eens gedacht aan een aanpassing te doen, of het gaat om een activiteit, je voeding, je slaappatroon of je levensstijl in het algemeen. En al deze doelen zijn gestart met de beste intenties.

Succesvol zijn hangt echter van meer af dan enkel goede intenties. Succes vraagt toewijding op lange termijn en de bereidheid om verder te doen onafhankelijk van je persoonlijke motivatie levels.

We starten meestal omdat iets ons motiveert. We zien een advertentie, we horen een testimonial, of we kijken een geweldige video over een inspirerende verandering. We aanschouwen deze dingen en zien onszelf in de schoenen van de persoon in kwestie.

Dit is geweldig. Dit betekent dat we de mogelijkheid tot verandering zien. Dit betekent dat we hoop hebben en erin geloven.

Maar wat gebeurt er als we het proces starten en niet volhouden? Eerlijk gezegd, we vinden meestal een nieuw proces om te starten, en een nieuw, en een nieuw…

En daar komt het belang van coaching kijken. Coaching is veel meer dan iemand die zegt wat je moet doen. Hoewel het uitermate belangrijk is om de correcte technieken aangeleerd te krijgen, iemand te hebben die je aanleert om juist te bewegen, wat gezonde voeding nu juist is, etc. De rol van een coach gaat veel verder. Een coach is iemand die je vergezelt op de reis zodat we het proces van verandering doorzetten. Wij, doen het vaker wel dan niet, veel beter wanneer iemand langs ons staat om ons te ondersteunen.

Om te beginnen bespaart dit je veel tijd. In plaats van steeds nieuwe dingen te proberen, kan een coach je helpen om 1 ding consequent vol te houden en resultaat te bereiken.

Het bespaart je veel energie, Een coach helpt je en begeleid je met zijn expertise. De last van je eigen pad te maken valt weg en het enige dat je moet doen is elke dag de stap nemen die de coach je aanreikt.
En bovenal, het bespaart ons twijfel. Coaches houden van wat zij doen, zij houden van de personen onder hun vleugels te begeleiden naar hun doelen. Een geweldige coach is betrouwbaar en zal je doordachte en praktische raad geven wanneer je erom vraagt. Deze raad helpt ons om onze inspanning consequent te houden en het obstakel dat twijfel is te overwinnen.
Door tijd, energie en twijfel te besparen, wordt het proces veel directer en efficiënter. Coaching zorgt voor het verschil tussen goed en geweldig.
Wil jij het verschil tussen goed en geweldig eens ervaren? Boek dan eens een vrijblijvende No Sweat intro en kijk wat een coach voor jou kan betekenen.