SPECIALITY CLASSES

Groepslessen met een specifieke focus onder constante begeleiding van een ervaren coach. Aangepast aan elk niveau. Al deze lessen zitten bij je abonnement!

WAT ZIJN SPECIALITY CLASSES?

Naast CrossFit hebben we bij LEAP nog een ontzettend uitgebreid aanbod aan speciality classes. Waar bij CrossFit de bedoeling is om zo gevarieerd mogelijk te werken aan zowel kracht, conditie, etc. leggen we bij onze speciality classes een specifieke focus.

Shape

Deze ‘no barbell’ les combineert het beste van verschillende werelden; pittige ‘high intensity’ workouts met veel afwisseling waarbij je je algemene uithouding een serieuze boost geeft en uitdagende finishers waarin de focus op het opbouwen van functionele kracht ligt. 

In deze lessen maken we voornamelijk gebruik van dumbells, kettlebells en bewegingen met eigen lichaamsgewicht. 

Doordat er in onze Shape lessen geen ingewikkelde Olympische barbell bewegingen voorkomen, zijn deze lessen voor iedereen makkelijk toegankelijk. Daarnaast sluiten we onze Shape lessen steevast af met een korte, krachtige ‘Core Workout’. 

Gymnastics

Gymnastics is een verzamelnaam voor oefeningen die worden uitgevoerd met eigen lichaamsgewicht of in combinatie met minimale apparatuur. Het doel van de Gymnastics lessen is het opbouwen van een krachtig en lenig lichaam, waarbij alles draait om controle en beheersing. 

In onze Gymnastics lessen wordt er specifiek gewerkt op het verkrijgen of verbeteren van pull ups, push ups, muscle ups, handenstand, …

Of je nu je eerste pull up zou willen behalen of eerder de techniek van je handenstand wilt verbeteren, week na week zal je duidelijk progressie merken in de uitvoering van verschillende Gymnastics bewegingen.  

Kidsfit

Sportieve lessen voor Kids tussen de 7 en 12 jaar om op een speelse manier kennis te maken met  verschillende technieken uit Crossfit en Gymnastiek. 

Aan de hand van spelletjes en korte workouts, werken de kinderen samen met de coach aan hun conditie, coördinatie en flexibiliteit. 

Olympic Weightlifting

Olympisch gewichtheffen is een enorm effectieve manier om kracht, snelheid, coördinatie, flexibiliteit en vooral explosiviteit te trainen.

In onze Weightlifting lessen zal er daarom gefocust worden techniek, drills en het opbouwen van  functionele kracht om de uitvoering van de Clean & Jerk en de Snatch te verbeteren en te perfectioneren. 

Daarnaast komt Olympisch gewichtheffen ook standaard in onze Crossfit lessen voor, terwijl dit vaak het moeilijkste gedeelte van de workouts is. Daarom is iedereen erbij gebaat om een goede technische uitvoering van de Olympische lifts onder knie te hebben. 

Fors

De naam doet het al vermoeden; onze Fors lessen spitsen zich vooral toe op het opbouwen van functionele kracht en dus ook ‘sterker worden’. Denk hierbij aan verschillende varianten van squats, deadlifts, shoulder presses, bench presses en pull ups. 

Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan “accessory work” om heel gericht en gebalanceerd spierkracht op te bouwen binnen verschillende functionele bewegingspatronen. Ongeacht je ervaring of huidige niveau, onze Fors lessen zijn er voor iedereen die graag sterker wil worden. 

Teensfit

Onze Teensfit lessen zijn Crossfitlessen op maat van tieners tussen de 12 en 17 jaar. 

Onder begeleiding van een ervaren coach, werken zij aan hun algemene conditie, kracht en uithoudingsvermogen met pittige, gevarieerde workouts. 

Uiteraard wordt er hier extra aandacht besteedt aan de techniek en uitvoering van de bewegingen, alsook worden de materialen en gewichten aangepast aan de mogelijkheden en capaciteiten van de tieners. 

WAAROM?

Meestal nemen onze leden deel om 2 verschillende redenen. Het willen wegwerken van een zwak punt en sneller vooruitgang boeken op een bepaald punt of om de simpele reden dat ze het graag doen!

SAMEN STAAN WE STERKER

WELKE LESSEN ZIJN ER?

NOG GEEN LID VAN LEAP?

Ben je nog geen lid of heb je nog geen ervaring met CrossFit? Schrijf je dan eerst in voor een gratis No Sweat intro en leer ons kennen tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek