SPECIALITY CLASSES

Groepslessen met een specifieke focus onder constante begeleiding van een ervaren coach. Aangepast aan elk niveau. Al deze lessen zitten bij je abonnement!

WAT ZIJN SPECIALITY CLASSES?

Naast CrossFit hebben we bij ALIFE nog een ontzettend uitgebreid aanbod aan speciality classes. Waar bij CrossFit de bedoeling is om zo gevarieerd mogelijk te werken aan zowel kracht, conditie, etc. leggen we bij onze speciality classes een specifieke focus.

WAAROM?

Meestal nemen onze leden deel om 2 verschillende redenen. Het willen wegwerken van een zwak punt en sneller vooruitgang boeken op een bepaald punt of om de simpele reden dat ze het graag doen!

SAMEN STAAN WE STERKER

WELKE LESSEN ZIJN ER?

WEIGHTLIFTING

Tijdens deze les wordt er geoefend op het correct uitvoeren en verbeteren van de Olympische lifts die in Crossfit terug komen. Denk ondermeer aan Clean&Jerks, Snatches en Squats.

WEIGHTLIFTING TECHNIEK

Het verschil zit ‘m er in dat er hier steeds een beweging opgesplitst wordt in verschillende delen en er hierop gedrild wordt. De bedoeling is puur en alleen om je techniek te verbeteren. Er wordt dus steeds met een PVC-buis of lege baar gewerkt (wat niet wilt zeggen dat de training niet intensief is!).

POWER

Een training waarin vooral gefocust wordt op krachttoename. De les kan bestaan uit “gekende” oefeningen met een barbell (zoals squats en deadlifts), dumbell of ketllebell, maar bevat vaak ook elementen uit “Strongman” zoals o.m. oefeningen met tractorbanden, zandzakken, sleetrekken, touwtrekken, …

 

CORE

Je buikspieren zijn de kern (core) van je lichaam ze ondersteunen het boven –en onderlichaam en werken samen met de rugspieren om het lichaam te laten bewegen en explosieve acties toe te laten. De trainingen zijn kort maar krachtig en zorgen voor stabiliteit van het lichaam tijdens het sporten maar ook in het dagelijkse leven.

BODYWEIGHT RX

Je gebruikt enkel je eigen lichaamsgewicht voor het trainen van je volledige lichaam. De focus ligt op het creëren van meer balans, flexibiliteit en controle over je eigen lichaam met oefeningen die voor iedereen toegankelijk zijn.

ENDURANCE

De focus ligt hier op het trainen van je “engine” en een toename van je uithoudingsvermogen. De les kan bestaan uit een bepaald aantal oefeningen waarbij de hartslag hoog wordt gehouden, of uit een cardiovasculaire training waarbij er gewerkt wordt rond een specifieke oefening (bvb. roeien, lopen, skiën, …). Naast het verbeteren van je conditie leer je hier ook welke tempo’s je kan aanhouden voor een bepaalde tijd, wat dan weer van pas komt tijdens de Crossfit lessen.

SKILLWOD

Crossfit is constant gevarieerd en bevat vele onderdelen, uiteraard kan je niet in elke onderdeel even goed zijn. De skillwod haalt elke keer een ander specifiek onderdeel van crossfit aan en alles wordt van naaldje tot draadje volledig uitgelegd.

BENCHMARK

Wist je dat Crossfit uit verschillende helden en heldinnen bestond? De naam Murph, Fran, Annie, Isabel en vele anderen zullen je voor eeuwig bijblijven. Elke les wordt er een bekende crossfit workout gedaan die op ieders niveau aangepast kan worden.

NOG GEEN LID VAN ALIFE?

Ben je nog geen lid of heb je nog geen ervaring met CrossFit? Schrijf je dan eerst in voor een gratis No Sweat intro en leer ons kennen tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek